Aquarium screensavers

De screensavers van een virtuele aquarium zijn erg populair en dat is begrijpelijk. Een echt aquarium kopen is vaak geen optie, zeker niet op kantoor. Maar het kijken naar mooi blauw water met daarin de prachtigste vissen die rustig en kalm heen en weer zwemmen dat wil bijna iedereen. Nou dat kan! Hieronder staan een aantal gratis aquariums die je als screensaver kunt downloaden.

3D Aquarium

aquariumDit is een hele mooie screensaver waarbij je het gevoel hebt zelf in een oceaan te zwemmen en diverse mooie tropische vissen tegen te komen. Dit is een virtuele 3D aquarium en het is bijna een film. Helaas ben ik niet bekend met tropische vissen en dus weet ik niet wat er allemaal rond zwemt, maar ik begrijp dat er zoetwater en zoutwater vissen door elkaar heen zwemmen. De naam van deze screensaver is Marine Aquarium 2.

Systeemeisen: Windows 2000, Windows XP of Vista, een DirectX6-compatible video kaart
Licentietype: Freeware
Download: Aquarium 3d Screensaver versie 2

3D Dolfijnen

dolfijnen 3dDeze schermbeveiliger plaatst jou virtueel tussen een groep zwemmende dolfijnen. De dolfijn is natuurlijk al prachtig om naar te kijken. Maar nu zie je ze tussen een prachtig zee landschap met mooi koraal en glinsterend zonlicht. Liefhebbers van duiken kunnen deze screensaver ook downloaden als ze alvast willen voorgenieten van hun komende vakantie.

Systeemeisen: Windows 2000, Windows XP of Vista, een DirectX6-compatible video kaart
Licentietype: Freeware
Download: 3d dolfijnen screensaver

Van deze screensaver is ook een video geplaatst op Youtube. Zie hieronder de video van de dolfijnen:

 

3D Vis Aquarium

dolfijnen 3dDit is een meer foto-realistische weergave van een aquarium. Andere 3D screensavers hebben een beetje een Toy Story / Pixar / Finding Nemo uitstraling. Deze schermbeveiliger lijkt in dat opzicht wat realistischer. Het is een screen saver met realistische vis bewegingen, water effecten waaronder bubbels en je hebt de optie om een eigen achtergrond afbeelding toe te voegen. Sinds versie 2.5 zijn er ook geluidseffecten hoorbaar of kun je jouw eigen muziek eronder zetten.

Systeemeisen: Windows 98/SE/ME/2K/XP/Vista - Direct X 8 - 3D Videokaart
Licentietype: Freeware
Download: Fan Fish 2.5