Vuurwerk screensavers

Hier kun je diverse screensavers vinden die vuurwerk tonen, meestal met geluid. Met name rond de kerstviering en oud en nieuw dan is een dergelijke schermbeveiliging extra leuk. Maar het is ook heel leuk om deze fireworks screensaver als achtergrond te gebruiken bij een feestje. Of je kunt deze applicatie pas starten als het 0.00 uur is en je zowel binnen als buiten vuurwerk kunt zien en horen knallen! Hieronder ook een 3D versie die echt prachtig is en waarmee je positieve reacties zult uitlokken.

3D Vuurwerk Screensaver

vuurwerk screensaversDit is echt een mooie 3D vuurwerk screensaver. Het mooie is dat je tijdens het vuurwerkspel kunt rondzweven tussen de vuurpijlen door. Je beweegt je dan tussen de knallen en gierende pijlen. Erg leuk! Het is dus eigenlijk veel meer dan een eenvoudige screensaver, meer een 3D vuurwerk simulatie.

De download hieronder bevat eigenlijk 2 verschillende Vuurwerk screensavers, de 3D versie zoals hierboven beschreven en een fireworks screensaver zonder beweegmogelijkheden en helaas ook zonder geluid. Maar je hebt met het downloaden van dit ZIP bestand met daarin 2 verschillende vuurwerk screensavers. Je hebt dus gelijk 2 soorten en de keuze is dan aan jou welke jij tijdens jouw nieuwsjaar feest gaat gebruiken.

Systeemeisen: Windows XP of Vista en een DirectX6-compatible video kaart
Licentietype: Freeware
Download: Vuurwerk Screensavers (2 in 1 zip)

Hieronder een video van de 3D versie:

Vuurwerk screensaver

vuurwerk screensaverDeze vuurwerk screensaver is meer van het traditionele type namelijk een mooie serie foto's die achter elkaar staan. Dit is dus eigenlijk een lekkere rustige vuurwerk achtergrond zonder animatie / geluid en veel effecten. Een pluspunt aan deze schermbeveiliger is de mooie foto's die gebruikt zijn. Een ander voordeel is dat je geen zware grafische kaart nodig hebt om dit af te spelen.

Systeemeisen: elke Windows computer
Licentietype: Freeware
Download: Vuurwerk Screensaver

Flaredance Fireworks Screensaver

flaredanceOok dit is een meer interactieve schermbeveiliging met vuurwerk. Je kunt namelijk ook hier door het vuurwerk heen vliegen. De Flaredance Firework Screensaver is flexibele, gedetailleerde en zeer realistische fireworks simulation software. Het werkt als een scherm beveiliger en biedt jou vele uren mooie animaties. Het bevat bijzondere effecten zoals explosies, vuurwerkpijlen in realistische bewegingen, rook, gloei effecten, geluiden, etc.

Een paar nadelen... het is shareware en gratis te gebruiken voor 2 weken, daarna moet je optioneel de volledige versie kopen. En de systeemeisen zijn wat zwaarder (zie onder). Meer informatie? Ga naar Firework-screensaver.com

Systeemeisen: Minimaal Pentium-III 600 MHz, Windows XP, Windows Me, Windows 98, Windows 2000, Windows 2003 of hoger (Vista, en Windows 7 dus geen probleem), een grafische kaart met ondersteuning voor OpenGL, DirectX support niet essentieel
Licentietype: Shareware (2 weken gratis)
Download: Flaredance Fireworks Screensaver