Gratis Kerst screensavers

Ja zo rond de kerstdagen, net na sinterklaas, willen we allemaal in de kerstsfeer komen. De radio speelt dan weer de bekende kersthits zoals die van Wham, Chris Rea en van Destinies Child. Maar een leuke kerst achtergrond op de PC is natuurlijk ook onmisbaar. Een kerstman op zijn slee in de sneeuw, mooie witte landschappen bedekt met witte sneeuwvlokken, rendieren, kerstbomen met lampjes, etc. Het is allemaal beschikbaar en je hebt dus een ruime keuze uit een breed assortiment gratis kerst screensavers.

Kerst screensaver

Dit is een eenvoudige screensaver voor de kerstdagen. Deze gratis (freeware) schermbeveiliger biedt een Merry Christmas op jouw PC. Zie nadat de PC een tijdje inactief is geweest de mooiste winterse afbeeldingen met herten, sneeuw, kerstmannen, volle maan, etc. En natuurlijk wat typische kerstliederen om ook qua gehoor in de sfeer te komen.

Kerst screensaver downloaden

Gouden kerst klok

christmas screensaverOok dit is een eenvoudige kerstmis screensaver. Hier zie je een mooie klassieke klok op een achtergrond geheel in de sfeer van de kerst. De officiele naam is Gold Glow Christmas Clock ScreenSaver versie 2.9. Wederom ook helemaal gratis.

Christmas screensaver downloaden

Kerst schilderijen

gratis kerst screensaverDeze gratis kerst screensaver toont in een slideshow diverse schilderijen in de kerstsfeer. Het bevat 30 schilderijen van prachtige Kerst situaties met kerstmuziek in de achtergrond.

Geschilderde kerst downloaden


3D Kerstboom

3d kerstboom screensaverDit is een "gratis" 3D kerstboom screensaver (gratis echter wel met diverse ongewenste opties, zie onder bij LET OP). Deze gratis Screensaver komt van Scenic Reflections. Het is een mooie animatie van een verzierde kerstboom met glitterende feestverlichting. Geniet van bijna 60 minuten mooie kerst muziek en kijk naar een achtergrond van een buiten scene met zo nu een dan een vliegende ster. Hoor je liever jouw eigen kerstmuziek? Dat kan ook, je kunt via instellingen zelf bepalen welke muziek deze kerstscreensaver afspeelt.

LET OP: na het downloaden moet je deze screensaver installeren. Echter dan krijg je meerdere opties en de standaard optie is "standard installation (recommended)" met de scenic reflections toolbar / Yahoo standard search provider en Allmyweb als startpagina. Kies voor "custom installation" als je de toolbar en yahoo niet wenst. Echter dan moet je ook de optie "install reflections toolbar... etc." uitvinken!
Dan in het volgende scherm krijg je de optie om Babylon te installeren, vink dit ook uit!
Dan start de installatie en dan krijg je de optie om SweetIM te installeren... en vermoedelijk wil je dit ook uitvinken en op "decline" klikken.
Daarna krijg je opnieuw diverse opties aangeboden, vink deze allemaal uit!Afgezien van deze vele vele nare opties is de screensaver verder helemaal spyware / adware en virus vrij.

3D kerstboom screensaver downloaden

ADVIES(!!): wij raden het downloaden van screensavers van scenicreflections.com af! Eigenlijk is dit gewoon SPAM-ware.

3D Kerst

gratis 3D kerst screensaverOok dit is een mooie gratis 3D kerst screensaver met deze keer een kerstsituatie binnen. Je ziet in deze schermbeveiliger een gezellige kamer met open haard, kerstboom en kerstverziering en allemaal in realistisch 3D. De animatie bevat ook een aftel klokje naar het kerstfeest, foto realistische kleuren 3D graphics en beweging. De screen saver heeft slechts een Pentium III of hoger nodig, 32 MB Video geheugen, OpenGL-compatible video kaart en Windows 9x/2000/XP of hoger.

3D kerst downloaden